Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Από το τότε στο… σήμερα!



To 1930 πρώτος ο Ιάπωνας χειρουργός Sasagawa παρουσίασε την ιδέα της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων, ενώ το 1939 δεύτερη απόπειρα προσέγγισης της Μεταμόσχευσης Μαλλιών ξεκίνησε από τον Ιάπωνα δερματολόγο Dr. Okuda, με τη δημοσίευση μιας πραγματικά επαναστατικής μεθόδου, για τα ιατρικά δεδομένα της εποχής.
Πρότεινε και εφάρμοσε την αυτομεταμόσχευση με την αξιοποίηση μικρών μοσχευμάτων, προοιωνίζοντας τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η Μεταμόσχευση Μαλλιών σήμερα.  
Το 1952, ο Αμερικανός γιατρός Dr. Norman Orentreich, ασχολείται με τη μελέτη μεταφοράς και μεταφύτευσης τριχών, από την πίσω και πλάγια περιοχή του τριχωτού, στις περιοχές της αραίωσης και πραγματοποιεί την πρώτη επέμβαση του είδους.
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν οι πραγματοποιηθείσες Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών παρουσίασαν σταδιακή εξέλιξη έως και την κομβική δεκαετία του 90’. Τότε η επιστημονική εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης συνεχίστηκε και έφτασε στη σημερινή μορφή της, με την εφαρμογή της Follicular Unit Transplantation (FUT), που αναπαράγει το φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών και μπορεί να αποδώσει απόλυτα φυσικό και τελειοποιημένο αισθητικό αποτέλεσμα.
Οι Bernstein και Rassman, το 1995, εισάγουν τον όρο “Follicular Unit”, υποστηρίζοντας ότι η Μεταμόσχευση Μαλλιών θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με μεταφορά τριχοθυλακίων, αφού τα τριχοθυλάκια είναι ο φυσικός τρόπος φύτρωσης των μαλλιών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως,  η πορεία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών στην Ελλάδα, σηματοδοτήθηκε από τη μεταμόσχευση micro μοσχευμάτων, η οποία εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία από τους γιατρούς της Bergmann Kord.

Διαβάστε περισσότερα εδώ :  goo.gl/dtH7FT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου