Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Όταν ο εαυτός μας γίνεται «εχθρός» των μαλλιών μας !



Κι όμως συμβαίνει!
Όταν κάποιος επανειλημμένα τραβά τις τρίχες από σημεία όπως τα μαλλιά, τα φρύδια, τις μασχάλες, τις βλεφαρίδες και γενικά από όπου εμφανίζονται στο σώμα του, τότε μιλάμε για τη λεγόμενη Τριχοτιλλομανία, κατά την οποία το άτομο αναπτύσσει ψυχαναγκασμό ξεριζώματος των τριχών, συνήθως περιστρέφοντας την τρίχα γύρω από το δάκτυλο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί περιοχή αλωπεκίας.
Κάποιες φορές η Τριχοτιλλομανία εμφανίζεται συνδυαστικά ή και ως αποτέλεσμα κάποιας άλλης διαταραχής.
Σημαντικό είναι, δε, το γεγονός πως δεν κάνει διακρίσεις φύλου και ηλικίας ως προς την εμφάνισή της.
Αποτελεί μορφή αυτοπροκαλούμενης τραυματικής αλωπεκίας, ενώ πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η Τριχοτιλλομανία είναι απόρροια βιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι βιολογικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην αρχική εμφάνιση αυτού του είδους της διαταραχής, ενώ οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, π.χ. οι αντιδράσεις των οικείων απέναντι στο πρόβλημα, παίζουν καταλητικό ρόλο ως προς την εξέλιξη και την τελική έκβαση της διαταραχής, όπως αναφέρουν συχνά αρμόδιοι ψυχολόγοι.
Το πρόβλημα στο τριχωτό της κεφαλής υπάρχει περίπτωση να γίνει τόσο εμφανές ώστε οι άνθρωποι που το αντιμετωπίζουν να επιδιώκουν να καλύπτουν την απώλεια μαλλιών ή τριχών με όποιον τρόπο μπορούν, όπως με καπέλα ή ακόμα και με περούκες.
Οι Ειδικοί ιατροί των Κλινικών Μαλλιών Bergmann Kord αναφέρουν πως μόλις αντιμετωπιστεί η ανάγκη του ατόμου να επιδίδεται σε Τριχοτιλλομανία, η Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορεί να επαναφέρει ικανοποιητική πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ : goo.gl/Y0pNcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου