Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι «Πρωταγωνίστριες» περιοχές του τριχωτού στη Μεταμόσχευση Μαλλιών !



Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς αντιδρούν οι διαφορετικές περιοχές του τριχωτού απέναντι στα ανδρογόνα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε στο τριχωτό δύο σημαντικές ζώνες, τη Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας και τη Ζώνη Μεταβαλλόμενης Τριχοφυΐας.  

Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας – Δότρια Περιοχή
Είναι ως επί το πλείστον η περιοχή στο πίσω μέρος (ινιακή χώρα) και στα πλαϊνά του κεφαλιού (βρεγματική χώρα).Τα τριχοθυλάκιά της παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στα ανδρογόνα, με αποτέλεσμα να διατηρείται εφόρου ζωής το μεγαλύτερο ποσοστό της υπάρχουσας τριχοφυίας. Η περιοχή σταθερής τριχοφυίας ονομάζεται και Δότρια περιοχή, διότι με τα τριχοθυλάκιά της πραγματοποιείται η Μεταμόσχευση Μαλλιών στις περιοχές της αραίωσης.

Ζώνη Μεταβαλλόμενης Τριχοφυΐας – Λήπτρια Περιοχή
Είναι η περιοχή που περιλαμβάνει το μέτωπο, τους κροτάφους (μετωποβρεγματική περιοχή) και την κορυφή του κεφαλιού, τις περιοχές δηλαδή στις οποίες συνήθως εκδηλώνεται η Τριχόπτωση. Τα τριχοθυλάκια της Ζώνης Μεταβαλλόμενης Τριχοφυΐας (Λήπτρια Περιοχή), λόγω του γενετικού τους προσδιορισμού, είναι επιρρεπή και ευαίσθητα στη μακρόχρονη παρουσία των ανδρογόνων και βαθμιαία συρρικνώνονται (miniaturization), με αποτέλεσμα να παράγουν όλο και πιο μικρές σε μέγεθος τρίχες οι οποίες τελικά αποπίπτουν.

Ο ρόλος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών επομένως, είναι να αξιοποιήσει τα αποθέματα τριχοφυΐας της Δότριας Περιοχής και να τα προσφέρει στις περιοχές του τριχωτού που παρουσιάζουν αραίωση (Λήπτρια Περιοχή).

Διαβάστε περισσότερα εδώ : goo.gl/DQAKbR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου