Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δότρια & Λήπτρια περιοχή. Ποια η σημασία τους στη Μεταμόσχευση Μαλλιών;




Ο γενετικός προσδιορισμός κάθε ατόμου, καθορίζει τη συμπεριφορά των τριχοθυλακίων του απέναντι στα ανδρογόνα.
Τα τριχοθυλάκια, συγκεκριμένων περιοχών του τριχωτού, ανθίστανται στη δράση των ανδρογόνων, ενώ τα τριχοθυλάκια, επίσης συγκεκριμένων περιοχών, επηρεάζονται και προοδευτικά καθίστανται ανενεργά.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς αντιδρούν οι διαφορετικές περιοχές του τριχωτού απέναντι στα ανδρογόνα, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε στο τριχωτό δύο σημαντικές ζώνες, τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας και τη ζώνη μεταβαλλόμενης τριχοφυΐας.  

Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας (Δότρια Περιοχή)
Είναι, ως επί το πλείστον, η περιοχή στο πίσω (ινιακή χώρα) και πλαϊνό (βρεγματική χώρα) τμήμα  του κεφαλιού.
Τα τριχοθυλάκιά της, παρουσιάζουν γενετική αντίσταση στα Ανδρογόνα, με αποτέλεσμα να διατηρείται, εφόρου ζωής, το μεγαλύτερο ποσοστό της υπάρχουσας τριχοφυΐας.  
Η Τριχόπτωση της περιοχής Σταθερής Τριχοφυΐας, θεωρείται αμελητέα, σχεδόν για την πλειοψηφία των ανδρών, με εξαίρεση λίγες σπάνιες περιπτώσεις.

Ζώνη Μεταβαλλόμενης Τριχοφυΐας (Λήπτρια Περιοχή)
Είναι η περιοχή που περιλαμβάνει: το μέτωπο, τους κροτάφους (μετωποβρεγματική περιοχή) και την κορυφή του κεφαλιού, τις περιοχές δηλαδή στις οποίες εκδηλώνεται, συνήθως, η Τριχόπτωση.
Τα τριχοθυλάκια της περιοχής αυτής, είναι επιρρεπή και ευαίσθητα στη μακρόχρονη παρουσία των Ανδρογόνων. Βαθμιαία συρρικνώνονται (miniaturization), με αποτέλεσμα να παράγουν όλο και πιο μικρές σε μέγεθος τρίχες, οι οποίες τελικά αποπίπτουν.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ : goo.gl/FvEZ2p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου