Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η γυναικεία τριχόπτωση και οι ιδιαιτερότητές της.

 

Διάγνωση Γυναικείας Τριχόπτωσης


Πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, είναι απαραίτητη η διάγνωση και η υπεύθυνη ενημέρωση από τους ειδικούς.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η τριχόπτωση αποτελεί συνήθως τη μία εκ διαφόρων συνιστωσών μιας σύνθετης κατάστασης (που ενδέχεται να αφορά το δέρμα της κεφαλής ή/και τον οργανισμό), για το λόγο αυτό συστήνεται η εξαρχήςεξατομικευμένη & ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, καθώς τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση παροδικά ή και με αμφίβολα αποτελέσματα.
Ακριβώς για να τονίσουμε τη σημαντικότητα της διάγνωσης στην τριχόπτωση και να διευκολύνουμε κάθε ενδιαφερόμενη στην αναζήτηση προσωπικής λύσης, στη BERGMANN KORD παρέχουμε δωρεάν διάγνωση τριχόπτωσης & ενημέρωσηγια τις μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης σε όλα τα επιστημονικά κέντρα της BERGMANN KORD.

 

Τι περιλαμβάνει η Διάγνωση Τριχόπτωσης στη BERGMANN KORD


Η διάγνωση της τριχόπτωσης πραγματοποιείται σε προσωπικό ραντεβού που περιλαμβάνει κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού & των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis) και τριχοριζόγραμμα, αφού αρχικά καταγραφεί το ιατρικό ιστορικό της ενδιαφερόμενης.
Ο διαγνωστικός έλεγχος στη BERGMANN KORD αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό εφαρμόζεται σήμερα στη διάγνωση της τριχόπτωσης, καθώς αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού & των μαλλιών και καταγράφονται μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες:

1. ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης
2. υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων
3. μελέτη της τριχόπτωσης-κατηγοριοποίηση και αιτιολογία
4. προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών
5. προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών
6. ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών
7. προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας
8. μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο)
9. εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης
10. εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης

Εξειδικευμένες Αιματολογικές / Ορμονολογικές Εξετάσεις


Η πιο ξεκάθαρη περίπτωση διάγνωσης τριχόπτωσης στις γυναίκες θεωρείται η διάγνωση της Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, που περιγράφεται από την κλίμακα Ludwig.
Ωστόσο, στην πληθώρα των περιπτώσεων η γυναικεία τριχόπτωση οφείλεται σε παράγοντες όπως μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών (συνήθως κατά την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση), έντονο στρες, αυστηρές δίαιτες, αναιμία, δυσλειτουργίες θυρεοειδή, φαρμακευτικές αγωγές κα, επομένως κρίνεται συχνά απαραίτητη η πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων (ίσως και vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κα) και/ή ορμονολογικές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία της τριχόπτωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται λήψη διατροφολογικού ιστορικού και περαιτέρω εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος. Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι η BERGMANN KORD διαθέτει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και επιστημονικό προσωπικό (πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, βιοχημικούς, διατροφολόγους κα) για να είναι σε θέση να εξυπηρετεί άρτια τις ανάγκες της διάγνωσης.

Μεταμόσχευση Μαλλιών στις Γυναίκες 


Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική ιατρική λύση για την οριστική αντιμετώπιση της αραίωσης από Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία. Ωστόσο, επειδή όπως προαναφέραμε το πλειοψηφικό ποσοστό τριχόπτωσης στις γυναίκες έχει διαφορετική αιτιολογία (για παράδειγμα ορμονική προέλευση), συνήθως εφαρμόζεται η λύση των Θεραπειών Τριχόπτωσης.
Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί λύση για τις γυναίκες και σε ειδικές περιπτώσεις τριχόπτωσης, όπου μπορούμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των μεταμοσχευθέντων τριχοθυλακίων και παράλληλα να επιτύχουμε τον επιθυμητό βαθμό πυκνότητας.
Βάσει της φιλοσοφίας μας, ο στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην προσπάθεια κάθε ενδιαφερόμενου να προχωρήσει στην καλύτερη επιλογή για τα μαλλιά του. Μέσα από μια λεπτομερή συζήτηση με τους ειδικούς μας καταθέτει τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του και λαμβάνει αξιόπιστες και σαφείς απαντήσεις. Από την πλευρά μας υπάρχει η διάθεση και η ικανότητα για ειλικρινή ενημέρωση, για πληροφόρηση με ακρίβεια και σαφήνεια και για εξεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων.

Για γενικότερη ενημέρωσή σας περιηγηθείτε στο www.kord.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου