Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Θεραπεία Τριχόπτωσης ή Μεταμόσχευση Μαλλιών;


Η τριχόπτωση σε άτομα νεαρής ηλικίας


Θεραπεία Τριχόπτωσης ή Μεταμόσχευση Μαλλιών;


Η εμφάνιση τριχόπτωσης σε άνδρες νεαρής ηλικίας (18-25) είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες στις μέρες μας. Το αίτιο σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, παράλληλα όμως επιδρούν και άλλοι παράγοντες που επισπεύδουν το χρόνο έναρξης του φαινομένου: οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες (ανεπάρκεια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), οι επιβαρυντικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, το στρες, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, διάφορες παθήσεις κλπ.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των μαλλιών είναι ότι η αραίωση γίνεται εμφανής όταν πλέον έχει χαθεί το 50% της αρχικής τριχοφυΐας.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία:

Ι. Η τριχόπτωση είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο και επομένως σε νεαρή ηλικία είναι πιθανό να μην έχει ακόμη σταθεροποιηθεί η δότρια περιοχή από άποψη τριχόπτωσης.

ΙΙ. Επειδή η τριχόπτωση ξεκίνησε νωρίς, είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε εκτεταμένη αραίωση με την πάροδο του χρόνου.


Η πολιτική της BERGMANN KORD


Η διαχείριση του ευαίσθητου ζητήματος της νεανικής τριχόπτωσης απαιτεί σεβασμό, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί εκτενώς και να προταθεί η κατάλληλη για εκείνον λύση, ώστε να μη χρειαστεί να βιώσει στο μέλλον ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό η μεταμόσχευση μαλλιών σε νεαρή ηλικία εφαρμόζεται επιλεκτικά και εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για κάθε περίπτωση.

Η μη σταθεροποίηση της δότριας περιοχής συνήθως μεταθέτει για αργότερα οποιαδήποτε σκέψη για μεταμόσχευση μαλλιών. Για παράδειγμα, αν η επιλογή των τριχοθυλακίων προς μεταμόσχευση πραγματοποιηθεί από μη σταθεροποιημένη δότρια περιοχή, τότε οι πιθανότητες να αποδεσμευτεί στην πορεία ένα σημαντικό ποσοστό των νέων μαλλιών είναι μεγάλες.

Για το λόγο αυτό, η BERGMANN KORD εφαρμόζει κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού & των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis) και τριχοριζόγραμμα, με τα οποία καταγράφεται η ακριβής εικόνα της τριχόπτωσης και πραγματοποιείται αξιόπιστη εκτίμηση της μελλοντικής της εξέλιξης.

Στη συνέχεια, συνήθως προτείνεται ειδική αγωγή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία που αφορά Θεραπείες ενδυνάμωσης των μαλλιών όπως η αγωγή volumed® ή η θεραπεία με ενεργά φυτικά βλαστοκύτταρα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Soft Laser. Συγχρόνως, ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι και η PRP Θεραπεία (Mέθοδος αυτόλογης ανάπλασης και αναγέννησης των ιστών μέσω πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια).

Οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης έχουν κυρίως προληπτικό χαρακτήρα και προσφέρουν στα μαλλιά θρέψη και ενδυνάμωση, ώστε να καθυστερήσει η εκδήλωση της τριχόπτωσης και να περιοριστεί το φάσμα δράσης της.

Η πορεία της τριχόπτωσης παρακολουθείται από τους ειδικούς μας και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πορεία της τριχόπτωσης είναι κατά κάποιον τρόπο ελεγχόμενη και η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται την πιο κατάλληλη χρονικά στιγμή, αποφεύγοντας έτσι την έντονη αραίωση που επιφέρει διαφοροποίηση στην εξωτερική εμφάνιση.

Αυτό είναι ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα καθώς κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει τριχόπτωση που αντιμετωπίζεται και επομένως ο ενδιαφερόμενος δε θα βιώσει ποτέ αξιοσημείωτη αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση.

Επιπλέον, πραγματοποιείται εκτίμηση για δεύτερο στάδιο εφαρμογής (session II) στο μέλλον, οπότε η δότρια περιοχή αξιοποιείται με βάση το μελλοντικό σχεδιασμό. Συνήθως, στις περιπτώσεις τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία περιορίζονται σχετικά νωρίς και οι δυνατότητες της δότριας περιοχής, επομένως είναι επιβεβλημένη η αξιοποίησή της στο μέγιστο δυνατό βαθμό παράλληλα με την απαιτούμενη σύνεση προς ικανοποίηση μελλοντικών αναγκών (να αναφέρουμε ότι όσο πιο νωρίς υποβάλλεται κανείς σε μεταμόσχευση μαλλιών, καθίσταται πιο πιθανή η ανάγκη για πραγματοποίηση επόμενων συνεδριών στο μέλλον).

Για την καταγραφή της αποτελεσματικότητας των θεραπειών ενδυνάμωσης της BERGMANN KORD, στο τέλος κάθε τριμήνου διενεργείται επαναληπτικός τριχολογικός έλεγχος, κατά τον οποίο καταγράφονται τα νέα ποσοστά των τριχών που ανήκουν σε κάθε μία από τις φάσεις ζωής της τρίχας (Αναγενείς, Τελογενείς και Δυστροφικές).

Για γενικότερη ενημέρωση περιηγηθείτε στο www.kord.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου